Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından “102. Yılında İstiklâl Marşımız ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy” paneli gerçekleştirildi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen panele Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mücahit Eğri, Prof. Dr. Rasim Koçyiğit; Rektör Danışmanı Doç. Dr. Yusuf Temür, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Tunç yapmış olduğu konuşmada, “Milli Mücadele döneminin ruhunu, Aziz milletimizin vatan sevgisini, bağımsızlık tutkusunu ve kutsal değerlere olan inancını yansıtan İstiklal Marşımızı ve müellif Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bu etkinliklerle ilelebet kalbimizde yaşatmaya kararlıyız” dedi. Dekan Prof. Dr. Ercan Tunç, katkılarından dolayı Rektör Yılmaz’a ve panelist öğretim üyelerine teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.Rektörü Yılmaz yapmış olduğu konuşmada, “İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yılında Türk Milletine böylesine anlamlı bir miras bıraktığı için Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Yılmaz, Milletimizin en zor zamanlarından birinde; istiklal ve istikbal mücadelesi verilen bir zamanda Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, Türk Milletinin azmini, inancını ve kararlılığını anlatan bir eseri milletimize armağan ettiğini ifade ederek İstiklal Marşımızın milletimize cesaret ve moral kaynağı olduğunu belirtti. Rektör Yılmaz, katkılarından dolayı moderatör ve konuşmacı öğretim üyelerine teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.
Konuşmaların ardından “102. Yılında İstiklâl Marşımız ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy” paneline geçildi. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Alpaslan Demir’in gerçekleştirdiği panelde Dr. Öğretim Üyesi Hakan Yaşar ve Dr. Öğretim Üyesi Emel Hisarcıklılar panelist olarak yer aldı. Dr. Öğretim Üyesi Hakan Yaşar, marşın ne olduğundan bahsederek Türklerde marş kültürü hakkında açıklayıcı bilgiler aktardı. Ayrıca İstiklal Marşının yazımına giden sürecin tarihsel arka planı hakkında açıklamalarda bulundu. Dr. Öğretim Üyesi Emel Hisarcıklılar da dönemin şartlarından bahsederek Mehmet Akif Ersoy’un eserleri hakkında detaylı bilgiler aktardı. Ayrıca İstiklal Marşı’nın dizelerinin taşıdığı anlamları dinleyicilerle paylaştı.
Panel sonrasında moderatör ve panelist öğretim üyelerine Yılmaz tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.