Ömer Ağa’nın torunları buluştu
Ömer Ağa’nın torunları olarak bilinen kardeşler yıllar sonra Çekerek’in Kalederesi Köyü Söğüt Çukuru yaylasında dördüncü buluşmasını gerçekleştirdi.
Ömer Ağa’nın torunları olarak bilinen kardeşler, geleneksel hale getirdikleri buluşmaları bu yılda Kalederesi Köyü Söğüt Çukuru yaylasında gerçekleştirip, akraba temellerinin pekişmesi ve birbirinden kopuk olmayan aile düzenlerinin oluşmasını sağladılar.
Bu özel buluşma, Tokat’ın Turhal ilçesinde yaşayan Çitil ailesi, Kırşehir’de ikamet eden Bostancı ailesi ve Çekerek ilçesinde yaşayan Bozkurt ailesi arasında gerçekleşti. Ömer Ağa’nın torunları olarak bilinen bu kardeşler, geleneksel hale getirdikleri 4. Kurultaylarını Söğüt Çukuru Yaylası’nda, dedeleri Ömer Ağa’nın mezarı başında gerçekleştirdiler. Organizasyonu Turhal’da Taşıyıcılar Kooperatifi başkanlığı da yapmış Alaattin Çitil, yaptı. Bu yıl sponsorluğu ise Nazar Groslar Sahibi Satılmış Bozkurt oldu. Alaattin Çitil, bu buluşmanın önemini vurgulayarak şunları dile getirdi: “Bulundukları ortamda nüfusları çoğalmış büyük aileler olan akrabalarımızda Ömer Ağa’nın oğullarından sonraki kuşak birbirlerini arayıp sormamışlardı. Ben geçmişimi araştırıp ve 4. Kardeşinin tamamının torunlarını buldum. Aşirete hizmet için kendimi adadım. İlk buluşmayı 01 Eylül 2019’da dedemiz Ömer Ağa’nın mezarı başında bir araya gelerek yaptık. 2020-2021 yıllarında pandemi nedeniyle toplanamadık. 2022 yılında 3 Eylül’de buluştuk. Bu yıl da 3 Eylül 2023 günü aynı şekilde ve yerde buluşarak dualar okuyup sohbetler edip hasret giderdik.”dedi.
Çitil, dedelerinin ruhuna fatihalar gönderip dualar ettiklerini ifade ederek, “Çocuklarımız yılların hasretiyle birbirleriyle tanışıp görüştüler. Birliğimizi beraberliğimizi güçlendirip, yıllardır hasret kaldığımız kardeşlik bağımızı güçlendirmeyi amaçladık. Bundan sonra her yıl bunu geleneksel hale getirerek Ömer Ağa’nın torunları olarak Çekerek’te bir araya geleceğiz” dedi.Bu özel buluşma, aile bağlarını güçlendiren, geçmişi hatırlatan ve geleceği inşa etme fırsatı sunan önemli bir geleneksel etkinlik olarak kayda geçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir